Öne Çıkan Yayın

Camp için Urla'dayız.....

Ege'nin öyle güzel yerleri var ki ... Gün geçtikçe kendine hayran bırakıyor , kendini bir kez daha sevdiriyor. Bir süredir Camp gezilerine devam etsem de iş güç derken yazma fırsatı bulamadım. Bir çok yere gittim yine çok güzel yerler keşfettim ama ilk yazıyı Demircili Koyu ile başlatmak istedim.







Daha önce gittiğim hiç bir yere benzemiyor,zaten benzese bu kadar keyif almazdım . Artık bildiğiniz gibi ben Camp yapıyorsam kesin zıpkını da kılıfından çıkarıyorum :) Burası da tam bir Cennet !






Tabi ki nasıl gidileceğini anlatacağım hatta yazının sonundaki harita uygulamasından yol tarifi de alabilirsiniz. İzmir merkezden 50 Km kadar uzakta , Otoban üzerinden geliyorsanız Karaburun çıkışından çıkarak Gülbahçe istikametine girmeden Sola döneceksiniz Tabela ufak tali bir yolu gösteriyor.Bulunduğunuz o noktadan itibaren 10 Km'lik bir mesafede efsane koyumuz.

Gelirken tüm gıda malzemelerinizi almanızı tavsiye ederim Gülbahçe köyünden  tedarik yapacağınız market mevcut.!

Hemen bir uyarıda bulunayım , koyun hemen yanında Denizkızı plaj işletmesi var ancak ihtiyaçlarınızı karşılamak isterseniz , aracı park edeyim de şuradan geçeyim derseniz işletmeci hanım pek sıcak kanlı değil gibi. İşte olay burada başlıyor ...

NASIL GİDERİM ?


Demircili koyuna inmek için Deniz kızı plajı yoluna girmeniz gerekiyor. Denizkızı Plajından önceki virajda çok ufak bir yol ( Neredeyse buraya araba girmez diyeceksiniz , girin !) ile koya bir miktar yaklaşmak mümkün aracınızın altını vurabilirsiniz dikkatli olmanızı tavsiye ederim. 200-300 Metre kadar arabayla ilerledikten sonra bir noktada yolun bitmesi ile aracı park etmeniz gerekecek işte oradan aşağıya 3-5 dk bir mesafede tüm malzemeler ile yürüyeceksiniz ama üzülmeyin karşılaştığınız ortam buna değecek :)

ÇADIRI NEREYE KURAYIM ?


Mümkünse Denizkızı plajının yakınındaki köşe olmalı , genelde diğer Campçılar tarafından tercih edildiği için yer olmayabiliyor :( Korkmayın çok kalabalık olmuyor , 4 kez üst üste gittim hiç sıkıntılı tiplerle karşılaşmadım aksine çok güzel muhabbet de oluyor kamp ateşi başında.

NEDEN DEMİRCİLİ KOYU ?


Araştırdığım kadarıyla burada eski bir Hamam ve Antik Tiyatro bulunuyor, zaten gittiğiniz de bazı kalıntıları deniz kıyısında göreceksiniz. Koyun sol tarafındaki kayalık alanda da tiyatro merdivenleri ve Mağara siz i bekliyor olacak .Koyun tam ortaasında turkuaz bir alan göz alıcı güzelliği ve çok güzel kumu ile koyun en görkemli görüntünü oluşturuyor.



GENEL DURUM HAKKINDA ?


Koya araba ile ulaşmak zor olduğundan genelde sakince burayı bilen insanlar tercih ediyor ve tabi ki harika küçük yelkenli tekneler de Urla ve Karaburun Limanlarından gecelemek için hafta sonu misafiri oluyor.Kumsal olarak kuru yosunlardan oluşan bir alan çadır kurmak için uygun ancak kazıkları bağlamak için biraz yumuşak kalabilir. Eğer rüzgar varsa taşlardan yardım almak gerekecektir. Etrafta bolca ağaç ve yakacak malzeme var biraz araştırıp gezintiye çıkarsanız akşam üşümeyeceksiniz.

Özetle ; tesisi olmayan doğa ile baş başa kalabileceğiniz kısa süreli bir hafta sonu Camp'ı için bence harika bir yer. Akşam olduğunda kızıl bir dolunayın altında şarabınızı yudumlamak ve ateşi izlemek de bambaşka bir olay...


YOL TARİFİ İÇİN ;




Yorumlar

  1. merhaba ,
    önümüzdeki hafta demircili plajına gideyim derken pek ağaç olmadığı için kampa uygun olmadığını düşünürken sizin yazıyı buldum, çok da sevindim =)
    Bahsettiğiniz yer denizkızı plajı , haritada deniz yıldırım plajı mı oluyor onu sormak istedim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Sizi dinlemek çok güzel...

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir'de Saklı Cennet :Karagöl