Öne Çıkan Yayın

Camp için Urla'dayız.....

Resim
Ege'nin öyle güzel yerleri var ki ... Gün geçtikçe kendine hayran bırakıyor , kendini bir kez daha sevdiriyor. Bir süredir Camp gezilerine devam etsem de iş güç derken yazma fırsatı bulamadım. Bir çok yere gittim yine çok güzel yerler keşfettim ama ilk yazıyı Demircili Koyu ile başlatmak istedim.

Adalar Tercihimiz bu yıl Bozcaada !

Ege kıyılarında bu yıl Ada Kampı tercihimizi Bozcaada'dan yana kullandık , geçtiğimiz yıl yaptığımız kısa süreli sonbahar tatilli bizi adaya çekti diyebilirim.Ada tatilinin son günü keşfettiğimiz koyda sözleşip burada sonsuz egeye karşı kamp yapacağız demiştik ve bu yıl gerçekleştirdik.









Bozcaada gerek benliğini korumuş sokaklarıyla gerek muhteşem Üzümcülük ve Şarap üretimi konusunda egenin iki Türk adasından küçük olanı , Doğal olarak her yıl özellikle uzun bayram tatili dönemlerinde kapasitesinin üzerinde tatilciyle buluşuyor. Bir ada düşünün Cumbalı Rum evleri , sade ve mavi beyaz bezenmiş harika mezeleri olan meyhaneleri , birbirinden özel üzümlerle hazırlanmış harika şarapları ve alabildiğine çakır mavi bir denizi olsun ... Evet Bozcaada tam ta tarife uygun bir yer.


Her geçen gün işler biraz değişmiş hatta şuanda Adanın bazı alanlarında betonlaşan tepeler görülüyor ama "şimdilik" rahatsız edici boyutlarda değil.İlk Bozcaada tatilimizi geçtiğimiz yıl ekim ayının başında yaptık , adanın sezonunu kapattığı ve gidilebilinecek en iyi dönemdi diyebilirim,Bu yıl ise bayram tatilinin 9 gün olduğu temmuz ayı kalabalığının tam ortasında gittiğimiz ada manzaralarını aktarmaya çalışacağım.

Araba ile gidecekler için; Çanakkale İzmir Bölünmüş yolu üzerinde Geyikli çıkışından 27 KM sonra Feribot iskelesine ulaşıyorsunuz. Feribot ücreti Araç ve içindekiler için gidiş-Dönüş 70 TL (Temmuz 2016).Araçsız yayalar için 7 TL. Bisikletler Ücretsiz:)

Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor , adaya girişte feribot sırası beklemedik tahminimden çok daha rahat bir feribot yolculuğu geçirdik. Gideceğimiz koyun bir ismi olmadığını da aktarmak isterim varsa bile biz kayıtlı isim bulamadık...




Bozcaada da üzüm ve Şarap yetiştiriciliğinin önemli kaynaklarından biri rüzgar, hatta adanın batı ucunda onlarca rüzgar gülü santrali mevcut. Tabi durum böyle olunca rüzgarsız bir ada beklemiyorduk. Ancak rüzgarın şiddetinin saatte 40 Km olmasını da tabi... İnanılmaz bir ada kalabalığı karşılıyor bizi iğne atsanız yere düşmeyecek sokaklarda yürümek bile imkansız hale gelmiş , Kamp yerine ulaşmadan önce kısa bir ada sahilleri turu yapıp durumu gözlemlemek istedik, Ada'da esen sert kuzey rüzgarları sebebiyle adanın güneyinde kalan tüm koylar inanılmaz kalabalıktı doğudan güneye giderken gördüğümüz bütün koylarda neredeyse havlu atıp oturacak yer yoktu ama sıkıntı yok ... adı olmayan koya hala çok güveniyoruz :) Koy konum olarak herkesin bildiği akvaryum koyuna 2 km mesafede bölgedeki en uzun plaja sahip koy ama ne hikmetse tahmin ettiğimiz gibi inanılmaz sakin 5-6 ailenin denize girdiği bir manzara ile karşıladı bizi ...


Koy adanın güney batı bölgesinde ve Derin Ege Mavisi Manzaralı sarı kumları ile göz dolduran bir sahil, ek olarak sahil hattı boyunca kıyıya 20 metre uzaklıkta kayaların oluşturduğu bir bent bulunuyor , bu hem dalgaların gelmesini engelliyor hemde kum alanların bulanmasını , daha önce çok farklı yerde dalma şansım oldu ancak son dönemde gördüğüm en keskin ve temiz deniz suyu diyebilirim .


Kumsal yolun hemen kenarında yer alıyor , kumsal içinde herhangi bir tesis WC-Duş bulunmuyor, zaten bu tarz imkanlar olan yerler Şile ve Kilyos'dan farksız halde...Kumsalda kamp yapmanın en zor yanı çadır için bir gölgelik alan bulunmaması ve Kumsalda Çadırı sabitlemek gibi konular . Kaldı ki rüzgarın sert oluşu bu işi 2 katı zorlaştırıyor. Hızlı kurulan çadırlar için dahi sorun yaratan bu durum , Bizim ki gibi büyük ve Pole Sistemi ile kurulan çadırlar için çok daha zorlayıcı oluyor. Neyse ki yoldan yakmak için topladığım Meşe kütüklerini kullanarak çadırı güvence altına aldım.( Önemli Not: kumsal alanda kamp yapacak olanlar daha uzun veya Kum için özel kazıklardan kullanmalı.) . Bizden hemen sonra 2 çadır daha kumsalda yerini aldı :). 

Tabi 3 gün karadan kopmuş bir kara parçasında tatil yapacaksanız valizi biraz büyük tutuyorsunuz, her zaman herkesin başına gelen olay bizimde başımıza geldi ve gereğinden fazla eşya alarak boşuna hamallık yaptık, siz akşam yemeği, Plaj , uyumak ve Geri dönüş yolculu için birer takım alırsanız çok daha rahat edersiniz.

Kamp çantamda kesinle bulundurduklarım;

Pilli Fener / Güneş Enerjili Fener
Yemek Yapmak için derin,saplı mini boy bir tencere (20 cm çapında )
En az 3 Adet dolu çakmak
Bardak
Alüminyum kullan at kase
2 kişilik Çatal - Kaşık
Açlık durumunuza göre Makarneks
3- 5 Metre ince halat
Bıçak yada Çakı
Ve gerekli olabilecek ilk yardım malzemeleri (Ağrı kesici ,yara bandı, gazlı bez, tentürdiyot vb..)
Sedek Su...
Sonuçta doğadayız biz önlemleri alalım da sonrası maceranın ta kendisi... (Bunu bayanlara anlatmak ne kadar zor olsada :) )

Biraz da derin deniz sevenler yada Zıpkın avı düşkünleri için bilgiler aktarmak lazım :) Alanda çok fazla balık sürüsü ve Av fırsatı mevcut, Tüm sahil şeridinden kilolarca balık vurarak çıkmak mümkün , bir hatırlatma daha yapmak gerekirse Eylül- Ekim Aylarında bölgede kayalık yapın sebebiyle çok sayıda ahtapot da avlayabilirsiniz...Ayrıca Sadece Snorkerle dalıp muhteşem su aldı görüntüleri de elde edebilirsiniz...Su sıcaklığı ortalamaları Temmuz ayında 20 dereceyken Eylül Ekim aylarında sıcaklık 23-24 dereceye ulaşıyor.


Akşam serinliği ve meltemler başladığında ise işin rengi değişiyor , harika bir gün batımını yerini yıldızların akıl almaz kalabalığına bırakıyor . Tek kelime ile etkileyici...

3 gün 2 gece yaptığımız planı tahmin edilen şekilde tamamladık , harika anılar çok güzel anlar biriktirdik...

Planlama Yapmak isteyenler için konumu aşağıda paylaşıyorum , umarım yeni anılar için katkım olur.

Camp Kafası İyidir !!!



Yorumlar

  1. Çok güzel evlat

    YanıtlaSil
  2. Adada kamp alanları (campingler) harici kamp yapmak çadır kurmak sıkıntı oluyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir problem yaşamadık jandarma vs. ile ilgili tabi yine de kamp ateşini fazla yükseltmeyin :) iyi tatiller....

      Sil
  3. beylik koyunda yani karaya oturan geminin orda da jandarma gece sorun çıkartıyormuş 217 tl ceza yazağını söylemiş yani adada çadır işi sıkıntı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba ben daha önce karşılaşmadım ancak bu hiç olmayacağı anlamına da gelmez , taşkınlık çıkarmadığınız çevreyi kirletmediğiniz sürece yasalara aykırı bir durum değil ancak yine de kolluk kuvetleri caydırıcı önlemler almak adına kabahatler kanunu işleterek cüzi cezalar kesebilmekte bu tamamen kişi gün ve konjektüre göre değişmekte . Ben her zaman bu tür durumlarda yapıcı ve ılımlı olmayı öneririm :) korkuya mahal yok iyi tatiller dilerim...

      Sil
  4. Kurban tatilinde bahsettiğiniz yere sanırım kamp atabilirim. Konum bilgisi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah biz de iki motor orada olacağız, bekleriz :)

      Sil
  5. Merhaba, aydınlatıcı olmuş, teşekkürler 😊 Ama bu koya nasıl gidilir peki? (Özel araç yok)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bir fikrim yok maalesef ama bildiğim kadarıyla dolmuş gibi birşeyler geçiyor civardan.

      Sil

Yorum Gönder

Sizi dinlemek çok güzel...

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir'de Saklı Cennet :Karagöl