Öne Çıkan Yayın

Camp için Urla'dayız.....

Resim
Ege'nin öyle güzel yerleri var ki ... Gün geçtikçe kendine hayran bırakıyor , kendini bir kez daha sevdiriyor. Bir süredir Camp gezilerine devam etsem de iş güç derken yazma fırsatı bulamadım. Bir çok yere gittim yine çok güzel yerler keşfettim ama ilk yazıyı Demircili Koyu ile başlatmak istedim.

İki Foça Arasında... Sazlıca Kamp Alanı

Sazlıca Camping Hakkında Detaylı Tecrübeler....

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayı ortalarında nerede kamp yapsak diye düşünürken , Ege'de ki kamp alanlarını araştırıyordum . Sazlıca Camping ilgili yazıları okudum ve planı yaptık ve durak Sazlıca oldu...

Sazlıca'da Kamp için Gerekli Ekipmanlar Yazısına göz atın...




İzmir istikametinden gelirken Eski Foça 'dan giriş yapıyoruz yaklaşık 20 KM sonra Foça girişine varıyoruz ve hiç Foça'nın içine girmeden sağ dönerek yaklaşık 15 KM sonrasında Sazlıca Camping'e ulaşıyorsunuz. Kamp alanının girişinde sizi çok büyük ihtimalle Gürcü abimiz Alex karşılayacak ve kapıya konulan özel güvenlik sensörleri ötmeye başlayacak.

Hemen girişten sola dönerek mekanın çok güzel abisi ve işletmecisi Engin abiyle çok para pul pazarlığı yapmadan yekten soruyoruz.(çok sevmiyor pazarlık işini .) Burası nasıl ? Cevap: Sen nasılsın ? :) Engin abi uzun yıllar İstanbul'da yaşayıp medya dünyasına temas etmiş , metin yazarlığı yapmış bir abimiz... Ve sonra bana da olduğu gibi ona da olmuş ve kaçmış Foça'ya... kendi kafasına göre takılıyor yani aslında hayatını yaşıyor...Gerçekten tanınması gereken Rakı sever , Fenerbahçe'li ( kaldı ki ben Galatasaraylıyım. ) ve İmaj anlamında da Orange County Choopers izleyenlerin çok yabancılık çekmeyeceği bir tarza sahip. Seviyorum Engin abiyi o yüzden de yazayım dedim....:)

Tamam şimdi geldik  Camp alanı ile ilgili detaylara; Alan 3 faklı konsept sunuyor... Karavan Kampı , Çadır Kampı ve Günübirlikçi Piknik alanı.

Karavanım olmadığı için sormadım ama birinden duyduğum kadarıyla 35 TL gecelik fiyatı var.Çadır Kampı için hafta içi kişi başı gecelik 15 hafta sonu için ise 20 TL fiyatı var. Günü birlik piknik için ise giriş fiyatı 7 TL (2015 Yılı yaz dönemi fiyatları )

Çadır kampı 2 farklı bölümde konumlandırılmış ilk bölüm restoran ve plajın arkasında kamp girişinin hemen yanındaki ağaçlık alanda, ikinci bölüm ise sahilin sağ tarafında kalan toprak alanda... 




Biz daha sakin olan Toprak alanı tercih ettik . Taş - Kumsal karışımı plajın girişinde çok fazla deniz kestanesi olduğundan bizim olduğumuz bölge iskelesi sayesinde rahat yüzebildik. Her iki bölümde de 2-3 çadıra 1 adet buzdolabı düşecek şekilde dizayn edilmiş gölgeliklerin altında bir alan kiralıyorsunuz. Aynı alanda tüm elekrikli aletleri kullanabileceğiniz 220 V şebeke elektriği de bulunuyor. Ayrıca her iki bölüm için Duş ve WC'de mevcut. ( Kamp şartlarına göre sürekli temiz görebileceğiniz bir çalışma yapılıyor. Tuvaletler temiz sayılır...) Kampın gölgelikli toprak olan sakin bölgesinde bir de dalış merkezinin kulübesi var , isteyenler dalış aktivitelerine katılabilir...Tabi ki bununla da bitmiyor, denize girmek için tam kampın yanında yer alan Cennet Koyu'nu da tercih edebilirsiniz. Altın rengi kumsalı ve harika görüntüsü ile büyüleyici bir kumsal tam yanı başınızda. Bu kumsala yüzerek ulaşabileceğiniz gibi Sazlıca Camping'in içinden geçen yolu da kullanabilirsiniz. Ancak o bölge tamamen sahipsiz ve diğer tatilcilerin kullanımına açık...





Böyle bir yere geldiğinizde kesinlikle yanınızda bir olta takımı yada benim gibi zıpkınla avlanmayı seviyorsanız gerekli ekipmanı bulundurmalısınız. 6 gecelik Sazlıca Camp'ında neredeyse her gün zıpkınla  bir şeyler vurup akşam yiyebildik. Özellikle Eylül gibi orada olursanız ahtapot avlamanız da muhtemel...



Tüm bu aktiviteler için gıda almak şart , isterseniz Sazlıca Camping restoranını tercih edebilir isterseniz , arabayla 10 dk. mesafedeki yeni Foça'dan alışveriş yapabilirsiniz. Et Severler için kasabanın içindeki FOÇA kasabından alış veriş yapabilirsiniz. Tam karşısındaki Manav da gayet kaliteli.Genel alış verişler için Yeni Foça girişindeki Pehlivanoğlu Market kullanılabilir.

Kamp alanında çok yükselen bir ateş yakmak yasak , tabi birde kamp alanlarında yan yana olan çadırları düşününce tehlikeli de oluyor. Ayrıca kamp alanına "Damsız" çadır kurulamıyor...bana da ilk önce çok tuhaf geldi hatta Engin abi gibi geniş görüşlü bir adamdan bu fikir nasıl çıkar diye sordum ama birkaç hikaye anlatınca da hak verdim , - "adamın tipinden gece ne halt edeceğini anlayamıyorum kardeşim" dedi , haklısın dedim. Sonuçta nezih ve güvenli bir ortam yaratmak için  böyle bir yola başvurmuş anlayacağınız.Kamp alanı bugüne kadar gördüğüm en güvenli yerlerden , tek giriş kapısı ve alanlar arası geçişlerde hareket algılayıcı sensörler ve her görevlide bulunan telsizlerle sürekli bir güvenlik sağlanıyor ama size hissettirilmediği için bir rahatsızlık vermiyor.

Kısacası ben bu yıl yine 2 gece de olsa Sazlıca'yı tercih edeceğim. Size de tavsiye ederim...İsteyenler için aşağıda konumunu paylaşıyorum. İyi Camplar Dilerim. :)




Camp Kafası İyidir...

Yorumlar

  1. paylaşımınız için teşekkürler bizde nişanlımla cuma günü kamp atıcaz umarım dediğiniz gibidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım Çok güzel bir tatil geçirirsiniz :) Değerli yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  2. Annemle hafta içi kamp kurmaya gittik ve kesinlikle memnun kalmadık!! İşletmecilerin tek amacı para kazanmak , hizmet SIFIR!!
    İşletmeciler kişiye göre muamele yapıyor. birisinin çadırının yerini değiştirtdiler, herhafta gelen biri hep orada kalıyrmuş diye... yok ya oldu.. heryer dağınık çöplük olmuş pis.. herşeyi bi kenarı yığmışlar görüntü kirliliği.. hiç mutlu dönmedim..resimlerle alakası yok. denize girilecek kumluk sahile dağdan patikadan gidiyorsun.. kamp alanına uzakta.. gittiğin patikada denize düşmeyesin diye demir bariyer koymuşlar ,demir pas tutmuş un gibi dökülmüş, mazallah dar patika çoluğun çocuğun dikkatsizlikle paslı demire biyerini çizdirse Allah korusun...26 yaındayım ben geçerken fazlasıyla tedirgin oldum.. zaten dokunsa yıkılacak diye bakıyor paslı demir.. çok kötü bi görüntü hiç yakışmamış. ya heryer çöp, gittiğin kumlu sahilde öyle heryerde poşet oturacak temiz alan bulamadım.. tesis işletmecileri olarak berbat.. bize kişi başı 20 lira dendi verdik. çıkarken kulakmisafiri oldum başkasına kişibaşı 35 lira dediler , internettede hafta içi 15 h.sonu20 diyordu. h. içi gitti 20 aldılar bizden. ilginç.
    yok Engin abileri varmış gece dolanıyormuş güvenliği sağlıyormuş yalan.
    tek olumlu söyleyebileceğim. piknik alanı güzel, birde denizin suyu temiz ama buz gibi soğuk. beklentilerimi hiç karşılamadı, Ülkemin böyle güzel bir köşesinin böyle harap edilmesine üzüldüm. İnsan bi işin ucundan tutarda bi düzenler çekip çevirir , çöplük olmuş heryer. Foçayla hiç ilgisi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim , değerlendirmeleriniz umarım dikkate alınır ve tesis şartları iyileştirilir.Bu tür yorumlar işletme sahipleri için değerli diye düşünüyorum.

      Sil
  3. EŞİM VE OĞUMUZLA AMP KURMAK İÇİN GİRDİK ÇADIRI KURDUK AKŞAM ÜZERİ İŞLETME SAHİBİ MEHMET DENİLEN ADAM NAMI DİĞER POLEN MEHMET SALDIRGAN KÖPEKLERİNİ SALMIŞ EŞİM ÇOK KORKTUĞU İÇİN ARABADA KALDI BENDE SİNİR OLDUM DILŞARI ÇIKTIM KÖPEKLER ÜZERİME SALDIRDI DOGO ARJANTİN DENEN BİR ÇİFT KÖPEK NERDEYSE BENİ YİYECEKLER BEYFENDİ MEHET O SIRADA UYANDI GELDİ KÖPEKLERİNİ ALDI UYANMASA HALİM HARAPTI YANİ AYRICA ÇOK MİKTARDA ARI VAR DOLAPLAR PİS TAVSİYE ETMİYORUM DENİZİ TAŞLIK AYAK KESEBİLİR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim , değerlendirmeleriniz umarım dikkate alınır ve tesis şartları iyileştirilir.Bu tür yorumlar işletme sahipleri için değerli diye düşünüyorum.

      Sil
  4. çok iyi bir yerdi geçtiğimiz cumartesi bende orda kaldım. orada iki işletme var. Engin bey'in sahibi olduğu taraftaydım.yazıldığının aksine hiçte para muhabbeti yapan insanlar olmadı. 2 eksi gördüm yanında birşey getirmezsen aç kalabilirsin. aslında aç kalmazsın ortada bir yer var. restaurantı var ama fiyatları biraz pahalı. engin bey'in olduğu tarafta fiyatlar uygun. oradada yiyecek olarak sadece tost var sanırım. ama tüm bunlardansa çok fazla buzdolabı var insan yiyeceğini içeceğini giderken yanında götürebilir. ayrıca tek başına erkeklerin gelememeside bence harika kamp olayı yapabilecek arkadaşım pek olmadığından genelde yalnızım. oraya tek başımada güvenle gidebileceğimi hissettim.

    YanıtlaSil
  5. Mükemmel bir yer 2 -3 haziran hafta sonu gittik ve harikaydı gerçekten çok ilgililer engin beyde ,gerçekten mükemmel bir insan

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Cennet Koyu’na kamp kurulabilir mi ve anladığım kadarıyla orası herhangi bir işletmeye falan bağlı değil, değil mi?
    Bir de Cennet Koyu kumluk mu yoksa taşlık mı ve deniz kestanesi var mı?

    YanıtlaSil
  8. ARKADAŞLAR KİM NE DERSE ANLATIRSA İNANMAYIN ÇOK GÜZEL AİLENİZLE KALABİLECEĞİNİZ BİR YER ÜCRETLER UYGUN İNTERNET ELEKTİRİK SU DUŞ CAFE EĞLENMENİZ İÇİN ÇOK GÜZEL DOĞA İLE İÇ İÇE KAFA DİNLEMEK İÇİNDE İDEAL ŞU AN BEN İÇERDEYİM PERSONLELLERİ ÇOK SAYGILI VE SEVİYELİ GÜLER YÜZLÜ BEN BİR KARŞIYAKALI OLARAK TAVSİYE EDİYORUM SİZLER SEÇİM SİZİN GECE 12-SABAH 7 ARASI İÇERİ GİRİŞ YOK BİLGİNİZE CAMP KURALLARI ŞİMDİDEN SİZLERDE İYİ EĞLENCELER...

    YanıtlaSil
  9. Piknik için gittiğim bir yer evet deniz taşlı ama suyu temiz evet etraf biraz perişan ama temizliyorlar evet köpekler var ama dost olanla dostlar bir gece kaldım. Sabah erken çıkmak istedim çıkış kilitliydi çıkamadım. Bekçi var mı diye bakmaya giderken minik bir domuz yavrusunun orda bulunan ağa dolandığını gördüm. Adının harun olduğunu öğrendiğim arkadaşa söyledim önce umursamadı ama hayvan sevgisi ağır bastı sanırım yarım saat kadar sonra elinde bıçakla geldi ve yavruyu kurtardı. Teşekkürler harun bey ya da adınız her neyse nasıl olsa siz kendinizi biliyorsunuz. Ama lütfen kamp giriş çıkış saatlerini ve kamp kurallarını herkesin görebileceği yerlere yazıp asın. Asın ki siz de biz de mağdur olmayalım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Sizi dinlemek çok güzel...

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir'de Saklı Cennet :Karagöl