Öne Çıkan Yayın

Camp için Urla'dayız.....

Resim
Ege'nin öyle güzel yerleri var ki ... Gün geçtikçe kendine hayran bırakıyor , kendini bir kez daha sevdiriyor. Bir süredir Camp gezilerine devam etsem de iş güç derken yazma fırsatı bulamadım. Bir çok yere gittim yine çok güzel yerler keşfettim ama ilk yazıyı Demircili Koyu ile başlatmak istedim.

Cunda'nın Arka Bahçesi ; Ortunç !

Cunda'nın Midilli'ye bakan Yüzü...


Hadi gidelim Ortunç'a ... Nereden bulduk ,Nasıl gittik tek tek anlatayım...

Ortunç'da Camp için gerekli Ekipmanlar Yazısına göz atın...





http://www.campkafasi.com/2016/06/cundann-arka-bahcesi-ortunc.html






Ayvalıkta Camp yapılacak bir yer arıyorduk , Önce herkesin her yerde yazdığı Çamlık Camp'a gittik . Ancak Anlatılandan biraz farklı olduğunu anladık.Bir yanlış anlaşılma olmasın diye açıklamak istiyorum; Çamlık Kamp Alanı , işletmecisi oldukça kibar ve misafirperver biri ancak çadır alanları aynı şeyi pek yansıtmıyor :( Çadır yerleştirmek için düz alan bulmak çok zor , denize girmek için restorant'ın önünden kumsala gitmek gerekiyor kaldı ki ben Zıpkın avını sevdiğim için o kadar malzemeyle o kadar yolu yürümek istemedim. Bunların yanı sıra bölgedeki Sivrisinek Uyarıları kendini daha gün ortasında gösterdi ki orada geceyi tahmin edemiyorum. Kısa süredeki tecrübelerim bunlar, sevmedim açıkçası ama öyle berbat ötesi bir yer de değil. Tercih edip etmemek size kalmış . Fiyat ise Çadır alanı Kirası Günlük 25 TL.

Gelelim Yazının asıl kahramanına Ortunç Koy'u Cunda Adasının batısında Midilli ile karşılıklı bir konumda , zaten yolda açacağınız radyo kanallarından da hemen fark edeceksiniz :)Ortunç koyunu bulmamız tesadüfi oldu , bölge halkının bildiği bir yer tercih edilmesinin sebebi ise hem temiz hem de sessiz olması... Cunda'ya girdikten sonra Milli Park ve Ada Camping Tabelalarını takip ediyorsunuz ( Ada Kamping ile ilgili olarak söyleme gereken şey 1 - Çok kalabalık 2- Kişi Başı Ücret alınıyor (25 TL ) 3- Kamp alanı ufak bir otopark büyüklüğünde ve bir çadır Hostel'i gibi dip dibe :(. )

Ada kamping'i geçtikten 200 M sonra soldan bir yol ayrılıyor Ortunç Otelinin plajına çıkan, o yan yola arabanızı bırakıp ormanlık patikanın içinden 20 m yürüyerek sahile ulaşıyorsunuz.





Ortunç koyu için söylenebilecek en güzel şey , Çam ağaçlarının arasında sessiz , temiz ve Midilli manzarasına karşı gün batımını izleyebiliyor olmanız.Benim Camp mantığımda doğal ortamlarda olmak var , yani her şeyiyle doğal yaşayabilmek gerekiyor. Kısa kamplar yaptığım için bu doğallık rahatsız edici boyutlara hiç ulaşmadı. Bence bölge de gidilebilecek güzel koylardan biri...

Malum Kamp alanı kamp ateşsiz olmaz , hiç dert etmeyin etraf kuru çam dalları ile dolu dilediğiniz kadar toplayabilirsiniz... Ayrıca tüm alış verişi de cunda liman girişinde bulunan Migrostan yapmanızı öneririm. 


Ortunç koyunda snorker ile dalabilir deniz altının muhteşem dünyasında kaybolabilirsiniz. Ayrıca Zıpkınla avlanacaklar için bereketli bir yer olduğunu da söyleyebilirim. Mevsim olarak Haziranı tercih ettiğim için ahtapot konusunda aynı şeyi söyleyemem ama Ekim ayında orada muhteşem ahtapot avları yapmanız kaçınılmaz.


Bir gecelik Ortunç maceramız harika anılar bıraktı ,fırsat bulursanız kesinlikle sizde bu zevki tadın , yanınıza kitap almayı unutmayın ... Midilliye karşı zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz... 




Tercih edecekler için Konum bilgisini aşağıda paylaşıyorum.





  Camp Kafası İyidir...

Yorumlar

  1. Tam olarak yeriniz ortunç hotel gelmeden aşağıya doğru haritada bir yol var 39.335207, 26.618589 koordinatlarında burası mı oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koordinatı kontrol edemedim ama bahsettiğiniz yol oraya iniyor , en köşede hala duruyorsa bir salıncak var oraya hediye ettim:) keyifli tatiller !!!

      Sil
  2. Alışveriş v.s. nasıl oluyor? Otostopla gelmeyi planlıyoruz. Yakın mı?

    YanıtlaSil
  3. Ücretsiz ve Bağımsız kamp kuramıyormuyuz ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Sizi dinlemek çok güzel...

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir'de Saklı Cennet :Karagöl