Öne Çıkan Yayın

Camp için Urla'dayız.....

Resim
Ege'nin öyle güzel yerleri var ki ... Gün geçtikçe kendine hayran bırakıyor , kendini bir kez daha sevdiriyor. Bir süredir Camp gezilerine devam etsem de iş güç derken yazma fırsatı bulamadım. Bir çok yere gittim yine çok güzel yerler keşfettim ama ilk yazıyı Demircili Koyu ile başlatmak istedim.

Kamp Yapmak için Nelere İhtiyacımız Var ?

Modern şehir Hapishanelerinden Kaçış Planınız !


İnsan ve Doğa ayrılmaz birer bütün , tüm hayatın , kariyerin , Stresin size verebileceğinden daha fazlası için doğayı unutmadan yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor.


Kamp Yapmak için Ne Satın almak Gerekiyor ?





Çadır ?



Bu soru her kamp fikri aklına düşenin soracağı ilk sorulardan biri :). Hazır olun başlıyoruz...
Öncelikle Kamp yapacağınız ekipmanın sizi tatilinizde yarı yolda bırakmayacak kalite ve güvenilirlikte olmasına dikkat etmenizi öneririm.

Kamp için gerekli ilk ekipman İnsanlık tarihinin ilk gereksinimlerinden biri olan başımızı sokacak bir çatı fikriyle Çadır olacak. Bu noktada yüzlerce model bulunduğu ve fiyatın 15 TL den - 10.000 TL 'lere kadar çıktığını söylemek gerekir. Bazı Model ve Önerileri Yazının sonunda paylaşacağım...

Kamp Tatili Hiking veya Bisiklet turu gibi organizasyonlar genelde Bahar ve Yaz dönemlerinde yapılıyor ( Kış Mevsiminde de ilgilenenler olduğunu biliyoruz :)). Çadırınızı 3 Mevsim ve iki katmanlı olacak şekilde seçmenizi öneririm , İki katmanlı yapı ormanlık alanlarda yüksek nem ve yoğuşma yaşandığında içeride ıslanmamanız için önemli bir ayrıntı.Bu tür ekipman yatırımları en başta yapılıp uzun yıllar iyi bir bakım ile kullanım ömrüne sahip oluyor. İsterseniz dünyanın en pahalı Çadırını alın iyi kullanmıyor ve bakımını yapmıyorsanız , bir süre sonra çöp olabiliyor.
Çadırların kurulumları ile ilgili ise Bazı modeller otomatik kurulmak ile beraber çoğunluk Pole denilen Çadırı ayakta tutan ve Ana hatlarını oluşturan çubukların birbirine montajı ile kuruluyor, hatta bazıları modüler olarak farlı amaçlar için de kullanılabiliyor.
En önemli ip uçları ; Rahat taşıtabileceğiniz , çabuk kurup kaldırabileceğiniz , kuru kalabileceğiniz , sıcak havalarda havalandırma bölmelerini kullanabileceğiniz  ve en önemlisi kendinizi iyi hissedeceğiniz bir çadır satın alın.


Nereden Ne kadara alınır?

Ben çadırımı Decathlon 'dan aldım. Sizde tercih edebilirsiniz.. Tabi farklı modeller ve fiyat araştırmaları için Hepsiburada.com , sahibinden.com , İntersport hatta tchibo gibi online mağazaları kullanabilirsiniz.

Fiyat olarak tamamen tercihlere bağlı olmakla beraber Min 150 TL  - Max 400 TL bandında bir çadır almanızı öneririm.Yukarıdaki tüm bilgiler giriş seviyesi bir kamp organizasyonu için verdiğim bilgiler olduğundan bu ücret seviyesi kesinlikle uygun olacaktır.



Kamp Yatağı / Mat ?



Bence en önemli ekipmanların başında geliyor ... Evet doğa çok güzel , huzur dolu ama evimizdeki rahat yataklara alışkın insanlar olarak birazcık konfor arıyor olmamız gayet normal. Yatarken bizi yerden gelecek soğuk ve rahatsızlara karşı koruyacak Mat yada Şişme yataklar kullanıyoruz. Benim tercihim yerden çok yüksek olmayan 2 kişilik bir şişme yatak. İsteğe göre kendi şişen havalı Matlar yada katlanarak taşınabilen basit matlar da kullanabilirsiniz.

Şişme bir yatak alacaksanız , kesinlikle bir pompaya da ihtiyacınız var demektir, küçük boyutlarda taşınabilir bir pompa ile 2-4 dk. da 120 Cm x 190 Cm boyutlarında iki kişilik bir yatağı şişirebilirsiniz.


Nereden Ne kadara alınır?


Ben Şişme yatağımı Decathlon 'dan aldım. Sizde tercih edebilirsiniz.. Tabi farklı modeller ve fiyat araştırmaları için Hepsiburada.com , sahibinden.com , İntersport hatta tchibo gibi online mağazaları kullanabilirsiniz.

Fiyat olarak tamamen tercihlere bağlı olmakla beraber Min 60 TL  - Max 150 TL bandında yatak almanızı öneririm.Fazlası fazla olacaktır , tabi Kutuplara kamp yapmaya gitmiyorsanız... :)



Uyku Tulumu ?


Uyku Tulumu seçerken en önemli kriter sıcaklık değerleri...Ege bölgesinde yaptığım bahar kampları sırasında 20 Derece konfor ve 15 Derece Limit değerleri olan bir tulum ile çok rahat bir şekilde Sahil ve Orman şartlarında kalabiliyorum. Soğuk alanlarda tulumunuzun sizi koruması için daha düşük sıcaklıklarda kullanabileceğiniz tulumları tercih etmelisiniz. Kamp konforu için çok önemli olduğunu söylemem gerekiyor.Bu noktada 15 C veya 20 C 'lik uyku tulumu tercih edebilirsiniz.Uyku tulumunuzun fermuarı açılarak battaniye şekline dönüşebilen bir model olmasını tavsiye ederim. Şayet ben 185 Cm 85 Kg bir kampçı olarak içinde pek rahat edemiyorum. Tercih sizin...

Nereden Ne kadara alınır?


Ben Uyku Tulumumu Decathlon 'dan aldım. Sizde tercih edebilirsiniz.. Tabi farklı modeller ve fiyat araştırmaları için Hepsiburada.com , sahibinden.com , İntersport hatta tchibo gibi online mağazaları kullanabilirsiniz.

Fiyat olarak tamamen tercihlere bağlı olmakla beraber Min 45 TL  - Max 100 TL bandında Uyku Tulumu almanızı öneririm.Kış kampları için 0 C ve 250 TL fiyat mertebeleri tercih edilebilir..




Kamp Çantası ?


Kampçının tüm bu eşyaları taşıması gerekiyor , tabii birçok yere arabamızla seyahat ediyoruz , bagajımız var neyimize yetmiyor diyebilirsiniz... ama en güzel koylar, en nadide doğa manzaraları , arabadan indikten sonra biraz yürüyüş isteyebiliyor.Bunun için ben 90 LT'lik yerli malı Yurdun malı bir çanta kullanıyorum. Yazının devamında paylaşacağım Tüm Liste içindeki her şeyi de bu çantada taşıyabiliyorum.

Nereden Ne kadara alınır?

Ben Çantamı N11.com 'dan aldım. Sizde tercih edebilirsiniz.. Tabi farklı modeller ve fiyat araştırmaları için Hepsiburada.com , sahibinden.com , Decathlon , İntersport hatta tchibo gibi online mağazaları kullanabilirsiniz.

Fiyat olarak tamamen tercihlere bağlı olmakla beraber Min 100 TL  - Max 300 TL bandında Kamp Çantası almanızı öneririm.Kış kampları için su geçirmez çanta örtüsü satın alabilir yada özel bir çantaya terfi edebilirsiniz.



Ve Diğer Her şey... ?


Aşağıdaki Liste tamamen benim oluşturduğum ekipmanlardan oluşuyor , elbette eksikleri var ve her zaman da olacak , ancak bu listede bulunan ekipmanlar size standart bir kamp için fazlasını sunuyor. Tüm Kamp ekipmanları tamamen zevkinize ve bulunacağınız ortama göre şekilleneceğinden bu liste ile sınırlı kalmayıp geliştirmenizi öneririm.

Çadır

Uyku Tulumu 2 Adet 20 C
Şişme Yatak
Şişirme Pompası
Kamp Sandalyesi
Hamak
Güneş Enerjili Kamp Feneri
Güneş Enerjili El Feneri
Şarjlı El Feneri
Fosforlu Aydınlatma Çubuğu
Mini Tava/Tencere
Bardak /Kupa
Çakmak
3 Metrelik 3 ince halat
10 Metrelik 1 ince halat
5 adet Karabina
Olta Takımı
Zıpkın
Snorker
Palet
Mini Balta

Hazırsanız daha önce yaşamadığınız serüvenlere , doğa olaylarına , manzaralara , inanılmaz anılara yolculuğa çıkabilirsiniz...

İyi Eğlenceler...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir'de Saklı Cennet :Karagöl