Öne Çıkan Yayın

Camp için Urla'dayız.....

Resim
Ege'nin öyle güzel yerleri var ki ... Gün geçtikçe kendine hayran bırakıyor , kendini bir kez daha sevdiriyor. Bir süredir Camp gezilerine devam etsem de iş güç derken yazma fırsatı bulamadım. Bir çok yere gittim yine çok güzel yerler keşfettim ama ilk yazıyı Demircili Koyu ile başlatmak istedim.

İzmir'de Saklı Cennet :Karagöl

İzmir'in Dağlarında Göl Kampı


İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Körfeze tepeden bakan bir cennet Karagöl. 2000 metre yükseklikte doğal bir krater oluşumu ve mükemmel bir göl...


Karagöl'e ulaşmak için Karşıyaka'dan Yamanlar dağına doğru yola çıkıyorum , (Unutmadan eklemekte fayda var yola çıkarken Karşıyaka yada Yamanlar'dan market alışverişinizi yapmanız öneririm şayet yol üzerinde bir market bulunmuyor.).Yaklaşık 20 Km'lik yol 1 saatlik bir sürede kat ediliyor, ama bu sizi üzmesin yolda birbirinden güzel manzaralar ve yol devam etsin diyeceğiniz güzellikler var...Yol boyunca dikkatli olunması gerekiyor ,sert virajlar ve bazı noktalarda tek araba geçecek kadar yerler oldukça fazla.

Sırasıyla , Yamanlar Milli Parkı ve Orman Yangın Gözetleme ve Ekip Müdahale noktası mevcut , bir süre sonra Karagöl'ün mükemmel manzarası sizi karşılıyor...


Karagöl'de Kamp için gerekli ekipmanlar Yazısına göz atın...








Önemli Not: Karagöl Bölgesinde Mobil internet bağlantısı yok denecek seviyede en azından Vodofone için :)


Karagöl'de Kamp için Gerekli Ekipmanlar Yazısına göz atın...


Karagöl Milli Parkı girişleri ücretli ,ücretleri bulabilirsiniz. Mayıs 2016 Tarihli Fiyatlardır.


Otomobil      :7 TL

Çadır Alanı   :19TL
Kiralık Çadır:30 TL
Minübüs       :20 TL
Karvan          :30 TL

Ben aracım ve Çadır alanı için 26 TL ödedim.aslında her ikisinin birlikte alınması biraz tuhaf ama fiyatlar makul diyebiliriz...


Bu noktada Çadır kamp alanı gölün karşı kıyısında , arabanız varsa rahat ancak ekipmanlarınızı sırtınızda taşıyorsanız biraz yürümeniz gerekiyor. Çadır alanında elektrik , Buzdolabi gibi imkankar yok sadece su ihtiyacı ve bulaşık yıkayabileceğiniz bir çeşme bulunuyor. Ayrıca çadırların olduğu alanın üstünde mini bir büfe var ve yemek yemek için gayet uygun isterseniz tercih edebilirsiniz.(Aklınızda bulunsun kredi kartı geçmiyor )Kamp alanı yaşlı çam ağaçlarının içerisine konumlandırılmış ama bu kuralı biraz esneterek göl kenarına konuşlanabilirsiniz.





Önemli Not: Eğer benim gibi bir cumartesi gecesi geçirecekseniz pazar günü oluşan kalabalık sizi rahtsız edebilir, Cuma gününde yada hafta içi tercih etmenizi öneririm.Ben normalde kamp alanlarını pek tercih etmiyorum , işin içine böyle alanlar girdiğinde iş kamptan çıkıp olay pansiyona dönüyor o yüzden burası benim gibi düşünenler için çok uygun diyebilirim.


Mayısın ilk haftaları olmasına rağmen etraf oldukça kalabalıktı, kamp alanında liseli izciler de orada...yaklaşık 30 çadır kuruluydu diyebilirim.Bu arada Bu noktaya Bazı bisiklet ve Hiking grupları da tüm yolu tırmanarak ulaşmışlar ,  tebrik etmek lazım... ama daha önce de dediğim gibi sonunda değiyor...


Kamp ateşi konusu burada bir hayli önemli şayet 2000 M de geceleri soğuk önemli bir faktör...Bölgede çok sayıda kuru ağaç dalı yok sanıyorum memleketim insanı mangal partilerinde tüketmiş hepsini , bu konuda biraz araştırma yapıp ormanın içinde araştırma yapmanızı öneririm.


Güneşin batışı ufak büfenin önünden bir harika kesinlikle kaçırmamalısınız...




Akşam olduğunda 5 milyar yılızlı otelim göz kamaştırıyor... yalnız başıma yaptığım kamplar çok farklı oluyor , daha az eğlenip daha çok dinleniyorum. Arada bir yapmanızı tavsiye ederim :)


Sabah olduğunda manzara aşağıda görüldüğü üzere yine enfes... Ancak bu çok uzun sürmedi sebebi ise Pazar sabahı olaması... :( çok kalabalık ve çok anlayışsız insanların içinde durmaktansa kahvaltıyı erkenden yapıp kaçtım . Ama her ne olursa solsun bu deneyimi yaşamanızı tavsiye ediyorum. Karagöl tek kelime ile Eşsiz...






Ziyaret edecekler için aşağıdaki haritayı paylaşıyorum...





Camp Kafası iyidir...

Yorumlar

  1. İyi günler hocam acaba aile Kampı mı yoksa karışık mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Karagöl Milli Parkında böyle bir ayrım yok ancak genel profil itibariyle Izci gruplari ve aileler yoğunlukta oluyor.

      Sil
  2. Selamlar ücretsiz çadır atabilexeğimiz bir yer var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bölge milli park olarak nitelendiriliyor, giriş anında ücret tahsil ediliyor ancak cüzi bir miktar olduğunu söyleyebilirim.

      Sil
  3. size ulaşıp bir kaç şey sormak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , instagram üzerinden sorularınızı yanıtlayabilirim.İlginiz için teşekkürler.

      Sil
  4. Hocam gölde balık tutuluyor mu ? Ve kendiniz ateş yakabiliyor musunuz ? Sağolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karagölde ben onceki kamplarimda gittigimde balik tutmuştum golde yayin sazan ve kerevit mevcut ama buyuk balik denk gelmedi bize hic balik konusunda oradaki gorevliye sordugumuzda tutabilirsiniz demisti yinede gitmeden arayip sorabilirsiniz

      Sil
  5. ATEŞ YAKMA KONUSUNDA SIKINTI ÇIKARTIYORLAR MI? KAMP ATEŞİ YAKMAK SERBEST Mİ?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Ates yakmak konusunda bir engel yok elbette tum alanlarda oldugu gibi orada da dikkatli olmanizi oneririm.Ayrica alanda ates yakmak icin ayrilmis bir iki alan da var.(taslar ile cevrili )

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar, kamp alanında çadır dışında bungalov vesaire gibi başka seçenekler var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef sadece cadirla konaklama imkani var.

      Sil
  8. merhabalar, acaba çadır kiralayabileceğimiz yerler var mı orda ve var ise ücret bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  9. kamp alanını önceden aramak gerekiyor mu, kontenjan sorunu var mı acaba?

    YanıtlaSil
  10. Kim nereyi kaparsa. Aramanıza gerek yok.

    YanıtlaSil
  11. acaba oraya eshot ile en yakın ulaşım nasıl oluyor bayraklıdan

    YanıtlaSil
  12. Kendi imkanlarınızla gitmek zorundasınız. Giriş otomobil 22 tl. Yaya 7 tl.
    Özellikle bu aralar gidecekseniz hafta sonlarını tercih etmeyiniz. Mahşer kalabalığı oluyor. Pişman olursunuz.

    YanıtlaSil
  13. Adamlar yeni avlanma türü bulmuşlar (Tecrübe ile Anlatım)

    Doğada enayi avı nasıl yapılır?

    2018 yılı itibari ile çöplüğe dönmüş, bakımsız bir göl ile çevresine atılmış 20-30 adet masa olmasına rağmen içeri en 10 katı araç aldıkları ticari zeka ile kirletilmiş bir doğanın utanç kaynağı!

    Yaklaşık 1 saate yakın ve meteor yada uzay aracı düşmüş kadar büyük delikleri olan yolları çekiyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz giriş ücreti olmasına rağmen hizmetten ve bakımdan uzak bir yer.

    20 masaya 200 araç almışsınız uygun yer yok, masa yok dediğinizde yetkililer size ormana doğru çıkarak oturmanızı söylüyor ancak masa veya çeşme gibi hizmetten faydalanamayacak sanız yolda daha uygun tonlarca müsait yer var. Ormanın her hangi bir yerine de oturup piknik yapabilirsiniz oradan iyidir.

    Çıkmak isteyip dolu burası diye para iadesi istediğinizde, biz girişte herkese yer yok diyoruz kendiniz ona rağmen giriyorsunuz gibi bir de küstahça yalan attıklarını var sayarsak, kavga etmeden paranızı alıp çıkamayacağınız bir yer! Çünkü biz 2 araç gittik ve iki aracımıza da yer yok demediler ve biz çıkarken hala bu uyarıyı yapmadan kapıda araç girişine izin veriyorlardı.

    Uzun lafın kısası, o bakımsız ve delik deşik yolları 1 saat boyunca çekmeye razı olacağınız güzel bir piknik gününüzü berbat edeceğiniz en doğru yerdir. Yolda arabanızın yıpranma payına en az 100 TL yazın, yaktığınız mazot, orada bakımsız bir yere vereceğiniz giriş ücreti, bir de rezil olmuş vakitler, mahvolan tatil gününüzü üst üste koyunca inanın bu kadar maliyet ve zorluğa çok daha güzel yerler görebilirsiniz.

    Her hangi bir orman kenarına arabanızı çekip huzur içinde piknik yapıp, orman yürüyüşüne çıkmak için ne engeliniz var?

    Göl olmasın, orada ki gibi bakımsız etrafında sadece 20 masanın faydalanabildiği göl hele hiç olmasın ama huzurlu bir tatil günü geçirin arkadaşlar.

    Bu tür, insanları keriz gibi yolup toplanan paraları sadece cebe indirerek "işletme" adı verdikleri ancak bir işletmenin bakımı ile idaresinden zerre haberi olmayan iğrenç tuzaklara kanmayın! Gitmeyin ki müşteri kaybettikçe doğadan çaldıkları o güzellikleri tekrar canlandırıp doğa adına da bir sorumluluk sahibi olsunlar.

    İnanın daha o kadar çok yakıştırma var ki, üzerimde iğrenç geçmiş bir günün stresi ile daha fazla yorum yapamayacağım.

    Son karar sizin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk....
      bircok yerde nu sorun var.... gitmeyi dusunmustum ama sizden sonra fikrim degisti....
      izmirde temiz bir yayla ortami varmidir bildiginiz...?
      iyi gunler

      Sil

Yorum Gönder

Sizi dinlemek çok güzel...

Bu blogdaki popüler yayınlar